Adoptievoorwaarden

Moderators: Medewerkers, Opvanggezinnen

Hjördis
Rattenkoning
Berichten: 15976
Lid geworden op: 04 nov 2012, 13:15
Ratten: 9m
Locatie: Diest

Adoptievoorwaarden

Bericht door Hjördis »

Dit zijn de adoptie- en reserveringsvoorwaarden die we binnen Rattenopvang Ratopia aanhouden.

Adoptievoorwaarden:
- Adoptie van een ratje komt op €15, adoptie van een castraat komt op €25 (dit om de kosten van castratie deels te dekken).
- Minderjarigen moeten steeds toestemming hebben van hun ouders, voogd, verantwoordelijke. Dit door bij de adoptie te zijn of schriftelijke toestemming te geven.
- De rat zal geschikte huisvesting krijgen. Dwz. Een grote kooi, aangepaste bodembedekking, geschikt voer, aandacht, speeltjes, extraatjes…
- Men zal niet fokken met geadopteerde ratten. Als dit wel het geval is zal Ratopia deze rat en nageslacht terugeisen.
- Opvangers worden steeds per 2 uitgeplaatst, tenzij reeds een rat van dezelfde leeftijdscategorie aanwezig is.
- Indien de adoptant maar één rat heeft zal deze meegenomen worden bij de adoptie. Zo kan er gekeken worden of de karakters overeenkomen en of de ratjes met elkaar overeen komen.
- Indien men een geadopteerde rat omwille van onvoorziene redenen moet wegdoen, zal hiervan steeds melding gemaakt worden aan Ratopia. Onderling wordt dan naar en oplossing gezocht.
- Gezonde ratten kunnen onmiddellijk geplaatst worden na goedkeuring en na 15 à 21 dagen observatie.
- Indien er populaire kleuren/tekeningen in opvang komen wordt er steeds geprobeerd om deze uit te plaatsen met een minder populaire kleur/tekening. Bovenaan het topic van het desbetreffend ratje zal dit steeds aangegeven worden.
- Wanneer iemand 2 ratten uit opvang wilt adopteren, zullen we zo veel mogelijk proberen dat dit uit 1 zelfde opvanggezin is, zodat wij geen nieuwe intro's moeten doen en de ratten in kwestie geen extra stress ondergaan.
- Wanneer een rat gezond gereserveerd wordt, wordt er vanaf 10 dagen reservatie een extra bijdrage gevraagd.
- Gecastreerde mannen kunnen na 10 dagen castratie bij vrouwen/mannen uitgeplaatst worden. Na deze periode zijn de mannen volledig onvruchtbaar, is de wonde genezen en hebben ze medicatie gehad.
- Bij elk ratje staat duidelijk een karakterbeschrijving, als je ervoor kiest een “bagageratje”, zoals wij ze noemen, te adopteren; bezint dan eer je begint. Wij doen ons uiterste best om zoveel mogelijk tips en informatie mee te geven met adoptanten en willen hoe dan ook vermijden dat “bagageratjes” na een periode terug moeten komen in de opvang. Dit zou opnieuw een hele klap zijn voor het diertje en tenslotte verdienen ze allemaal een stabiele, permanente en liefdevolle thuis.
Gun het ratje tijd om zich aan te passen: ze hebben net heel wat meegemaakt (verhuis naar opvang, introducties, dierenartsbezoeken, verhuis naar adoptant, nieuwe vriendjes etc) en zullen tijd nodig hebben om hun draai opnieuw te vinden.
Voor je geduld zal je beloond worden! Want wat is er nu beter dan een opvangertje eindelijk gelukkig te zien.


Adoptievoorwaarden bij rittens:
- Adopteren van een ritten van 6 weken kan wanneer je jongste rat maximum 10 weken oud is. Rittens van 8 weken oud kunnen enkel uitgeplaatst worden wanneer je jongste rat maximum 4 maanden is. Dit is omdat de ratten die het nest verlaten nog een kleuter zijn en ratten beginnen te puberen op een leeftijd van ongeveer 3 maanden.
- Indien er geen ratten jonger dan 10 weken aanwezig zijn worden de rittens per twee uitgeplaatst. Een leeftijdsgenootje is van belang voor de geestelijke ontwikkeling, spelgedrag (dat later een rol speelt in het opklimmen in rangorde) en communicatie.
- Het reserveren van rittens vanaf 5 weken oud is enkel mogelijk als ze op gewicht zijn en dus 100gr of meer wegen. Zo willen we voorkomen dat de rittens in problemen geraken bij een intro met volwassen ratjes.
- Indien er rittens in de opvang zitten met populaire kleurtjes, vachtvormen of dumbo-oren, dan kan het zijn dat Ratopia vraagt dat deze enkel samen worden geplaatst met ritten die een minder populair kleurtje draagt.

Reserveringsvoorwaarden:
- Reserveren kan je doen door een mailtje te sturen naar rattenopvang.ratopia@gmail.com, dit met een vermelding van je naam, om welk(e) ratje(s) het gaat en welke kooi, bodembedekking en voer je hebt. Hiervan vragen we ook om een foto door te sturen.
- Na reservatie kan een rat maximum tien dagen gereserveerd worden, hierna worden er kosten aangerekend voor het verblijf (dwz voor het voer en bodembedekking). Deze kosten worden zo snel mogelijk betaald. Indien je weet dat je een ratje pas vanaf een bepaalde datum kan afhalen betaal je de kosten via overschrijving. Zo willen we voorkomen dat gereserveerde ratten langer dan nodig in de opvang blijven. We willen vermijden dat we ratjes in nood moeten afwijzen door plaatsgebrek.
Owen, Panda, Giraf, Gekko, Koala, Marshmallow, Moonpie, Milkshake
Tygo
Ziggy, Findus
Lafayette, Sam, Aedán, Nemo, Bubbles, Marlin, Gill, Chocolate, Lotus, Amadeus, Stardust, Cuberdon, Ferrero, Lilly, Haribo, Merry, Vox, Savior, Rapunzel, Pannenkoek
Plaats reactie