Kerstrattenactie

Geef onze zieke en oudere ratjes een onvergetelijke kerst!

Het doel van de kerstrattenactie is om onze opvangers die ziek zijn of vast in opvang verblijven extra te verwennen tijdens de kerstdagen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Ieder ratje kan door maximaal 3 mensen verwend worden. Als u ervoor kiest om een ratje te verwennen, dan wordt u als zijnde ‘kerstman of kerstvrouw’ vermeld op de website onder de foto van het desbetreffende ratje*. Sommige ratjes hebben een verlanglijstje, anderen zijn tevreden met alles.

Er zijn meerdere manieren om onze zieke en oudere ratjes te steunen. Deze worden hieronder verder uitgelegd.

*Wij vermelden niet uw volledige naam op de website, maar bijv. op deze manier: Jan C.
Ook kunt u ervoor kiezen om anoniem te blijven.

Manier 1:
Er kan een zelf samengesteld pakket verstuurd worden naar een ratje naar keuze.
Mail naar rattenopvang.ratopia@gmail.com en geef in het onderwerp aan ‘Kerstrattenactie *naam rat die je wilt steunen*’. U ontvangt dan het adres van het desbetreffende opvanggezin waar het pakketje naar toegestuurd mag worden.

Manier 2:
In onze webshop kunnen er kerstpakketjes besteld worden. Vermeld bij ‘opmerkingen’ om welk ratje het gaat en kies als verzendmethode ‘kerstrattenactie’, dan zorgen wij dat het pakketje op de juiste plek komt!

Manier 3:
Er kan een eigen kerstpakket samengesteld worden via onze webshop. Vermeld bij ‘opmerkingen’ om welk ratje het gaat en kies als verzendmethode ‘kerstrattenactie’, dan zorgen wij dat het pakketje op de juiste plek komt!

Manier 4:
Er kan een vrijwillige donatie gedaan worden voor een ratje naar keuze.
U kunt het bedrag dan overschrijven op BE51 0016 1177 7662 (BIC: GEBABEBB) op naam van VZW Rattenopvang Ratopia.
Vermeld bij beschrijving de naam van het ratje dat u wilt verwennen.

Manier 5*:
Onze metekindjes zijn ook op zoek naar mensen die hun financieel willen adopteren.
U kunt meter of peter worden van een ratje naar keuze vanaf een minimum bedrag van €5,- per maand.
Als u meter of peter wilt worden, mail dan naar rattenopvang.ratopia@gmail.com en vermeld in het onderwerp ‘meter-/peterschap *naam ratje*’. Bij 2 maandelijkse donaties krijgt u een certificaat thuis toegestuurd. Uw naam wordt ook vermeld op deze pagina bij de foto van het ratje.

* Let op: Enkel onze vaste verblijvers kunnen financieel geadopteerd worden. In het tekstje bij ieder ratje staat vermeld of zij permanent of tijdelijk in opvang verblijven.

Java (Deerlijk)

Java2

Mijn naam is Java en ik ben 2 jaar en 7 maanden oud. Ik verblijf permanent in de opvang wegens mijn leeftijd, maar ik heb ook langdurige oor problemen gehad.

Ik ben een dametje met karakter. Oppakken is niet zo mijn ding, maar ik hou wel van aandacht en lekker snugglen met mijn vriendjes.


Verlanglijstje

 • Hangmatjes om in weg te kruipen
 • Lekkernijen


Kerstmannen/-vrouwen

 1. Ine K.

Lilou (Deerlijk)

Lilou-oktober

Mijn naam is Lilou en ik ben 2 jaar en 8 maanden oud en verblijf permanent in opvang vanwege mijn leeftijd.

Ik ben een rustige dame die houd van knuffelen. Inmiddels moet ik wel toegeven dat ik echt een oud dametje ben vanwege mijn achterhandverlamming. Ik vind het heerlijk om bij mijn 3 vriendinnen te slapen.

Verlanglijstje

 • Ik ben dol op sputniks
 • Huisjes (stof/plastic)
 • Lekkernijen

Kerstmannen/-vrouwen

 1. Noémie G.

Legolas (Deerlijk)

Wildjes2

Hallo, ik ben Legolas. Ik verblijf permanent in de opvang omdat ik een halfwildje ben en stabiliteit nodig heb. Ik ben in de opvang geboren en inmiddels ben ik 3 jaar en 4 maanden oud.

Ik ben zeer nieuwsgierig, maar doe toch liever mijn eigen ding. Ik hou ervan om met mijn vriendjes te slapen. Als echte opa mogen zij mij als hoofdkussen gebruiken.

Verlanglijstje

 • Hangmatjes om in weg te kruipen
 • Huisjes (stof/plastic)
 • Lekkernijen

Kerstmannen/-vrouwen

 1. Maarten R.

Mary (Deerlijk)

DSC01652

Mijn naam is Mary en ik ben 1 jaar en 11 maanden. Ik ben terug in opvang gekomen en toen is besloten dat ik permanent mag blijven omdat ik door een ongelukje geen tong meer heb. Ik kan mij ondanks dat toch goed redden. Mijn opvangmama heeft een bakje water in de kooi staan, zodat ik mij zo ook proper kan houden. Het lukt mij wel gewoon om te drinken via de drinkfles.
Ik ben een actieve dame en ren graag in mijn loopwiel. Als ik los loop wil ik graag alles ontdekken en ga ik ook vaak op de schouder van mijn opvangmama zitten om zo alles nog beter te zien.

Verlanglijstje

 • Lekkernijen
 • Kooi inrichting

 

Kerstmannen/-vrouwen

 1. Chanice C.
 2. Noémie G.
 3. Annick H.

Peggy (Diepenbeek)

IMG_20171015_100219

Mijn naam is Peggy en ik verblijf permanent in de opvang wegens mijn mankementen. Ik ben 1 jaar en 11 maanden oud. Mijn grootste probleem is dat ik niks kan zien. Mijn oogjes zijn bijna volledig dicht. Echter laat ik mij daardoor niet uit het veld slaan!
Ik ren gewoon door de kooi, ook als hij opnieuw ingericht is.

Mijn grootste kwaliteiten zijn gekke dingen uithalen en en… hangmatjes kapot knagen! Mijn grootste hobby! Alles moet kapot! Mijn opvangmama is daar heel blij mee zegt ze. Zou dit sarcastisch zijn? Hm…

Verlanglijstje

 • Voor het geval mijn opvangmama het toch sarcastisch bedoelt: hangmatjes
 • Lekkernijen


Kerstmannen/-vrouwen

 1. Kiani v. N.

Financiële adoptant: Angelique v. T.

Pika (Diest)

Pika1

Hallo, mijn naam Pika. Ik ben 1 jaar en 9 maanden. Ik ben nog niet zolang geleden binnengekomen in de opvang, maar moet wel nog even blijven. Het is de bedoeling dat ik nog herplaatst wordt, maar aangezien ik nogal van eten hou, ben ik best wel zwaar.

Van mijn opvangmama moet ik eerst wat afvallen voordat ik mag verhuizen. Ik ben het niet zo gewend om te klimmen, dus daar ga ik mee oefenen! Ik ben wel al druk bezig, want knagen aan katoen is een grote hobby!

Verlanglijstje

 • Val hangmatten, zodat als het klimmen niet lukt, ik wel zacht land
 • Hangmatjes zodat ik nog meer kan knagen! Ik hou van inkruipers.

Kerstmannen/-vrouwen

Stitch (Diest)

Stitch-1

Mijn naam is Stitch en ik ben 1 jaar en 9 maanden. Ik verblijf nog niet zo lang in de opvang en het is ook de bedoeling dat ik nog herplaatst word. De reden dat ik nog even moet blijven is omdat ik nogal zwaar ben. Van mijn opvangmama moet ik eerst wat afvallen voordat ik mag verhuizen.

In het begin was ik wat angstig, maar ben al snel gewend. Ik durf al snoepjes aan te nemen en vind het leuk om achter een kattenspeeltje aan te rennen. Ik ben al goed bezig met mijn dieet!

Verlanglijstje

 • Val hangmatten, zodat als ik probeer te klimmen, ik zacht land
 • Kattenspeeltjes
 • Hangmatjes om in weg te kruipen


Kerstmannen/-vrouwen

 1. Febe R.

Arkan (Diest)

Arkan5

Hallo, ik ben Arkan en verblijf permanent in de opvang. Ik ben nog niet zolang in opvang, maar omdat ik 2 jaar oud ben, mag ik hier blijven wonen. Ik ben een echte levensgenieter en dat zie je ook wel aan mijn lijfje. Ik heb wat teveel gesnoept zeg maar… Van mijn opvangmama moet ik op dieet, dus daar doe ik hard mijn best voor.

Loslopen vind ik erg leuk om te doen. Lekker de wereld ontdekken. Klimmen kan ik nog niet zo goed, maar daar oefen ik mee.

Verlanglijstje

 • Val hangmatten, zodat ik tijdens het oefenen zacht land als het mis gaat
 • Hangmatjes, want ik hou van knagen
 • Spulletjes om te ontdekken met loslopen


Kerstmannen/-vrouwen

Flip (Diest)

flip-30112018

Hallo daar, mijn naam is Flip en ik ben 2,5 jaar oud. Ik verblijf permanent in de opvang omdat ik een opaatje ben. Ik ben in opvang gekomen omdat ik mijn vriendje verloren ben en daardoor alleen achterbleef. Ik heb in de opvang gelukkig weer heel wat vriendjes gekregen!

In de schijnwerpers staan is niet zo mijn ding. Ik verstop mij liever en word ook niet graag opgepakt. Inmiddels vertrouw ik mijn opvangmama al een beetje en durf ik al een snoepje aan te nemen.

Verlanglijstje

 • Snoepjes om zo hopelijk nog meer vertrouwen te krijgen
 • Hangmatjes om lekker in weg te kruipen

 

Kerstmannen/-vrouwen

 1. Wendy B.

Abu (Diest)

Abu

Mijn naam is Abu en ik verblijf permanent in de opvang. Ik ben al 3 jaar oud! Mijn leven is niet altijd zo bloemig geweest als dat het nu is. Ik ben zwaar verwaarloosd geweest en kwam graatmager aan bij mijn opvangmama. Zij is zo lief geweest om mij en mijn vriendjes weer op te lappen en wow, wat heeft zij dat goed gedaan!

Door alles wat ik meegemaakt heb, was mijn vertrouwen in de mens weg. Ik ben erachter gekomen dat mijn opvangmama het beste met mij voor heeft en ik vind haar echt super lief!

Verlanglijstje

 • Snoepjes, daar ben ik dol op!
 • Kattenspeeltje om achteraan te rennen
 • Hangmatjes

 

Kerstmannen/-vrouwen

 1. Chanice C.
 2. Feedra M.

Bulba (Diest)

Bulba4

Mijn naam is Bulba en ik verblijf permanent in de opvang. Ik ben 2 jaar oud en heb tot nu toe goed van het leven genoten! Dat is wel te zien aan mijn lijfje zegt mijn opvangmama. Ik ben nogal zwaar en moet nu op dieet, waar ik mijn best voor doe!

Aandacht ben ik dol op! Ik geniet intens van kriebeltjes en knuffels. Mijn opvangmama krabbelt mij heel vaak lekker achter de oortjes, want daar kom ik niet meer zo goed bij door mijn gewicht. Intens genieten dit!


Verlanglijstje

 • Hangmatjes om in weg te kruipen
 • Val hangmatten, zodat als ik aan het klimmen ben en het mis gaat, dat ik wel zacht land

 

Kerstmannen/-vrouwen

 1. Kelly B.

Boris (Diest)

47104160-2342713469289842-6462290982783156224-n

Boris hier! Ik ben 2 jaar en 9 maanden en verblijf permanent in de opvang. Ik ben best wel een vechtersbaasje, dus hebben ze mij zomaar gecastreerd, maar denk maar niet dat ik mij daar iets van aantrek! Ik blijf gewoon een macho ventje hoor! Mijn bijnaam is niet voor niets Piraatje vanwege mijn krasje op mijn oogje na een opstootje.

Mensen vertrouw ik niet allemaal, als ik je eenmaal ken dan is het goed en kan ik echt wel genieten van de aandacht en knuffels die ik krijg.


Verlanglijstje

 • Ik ben tevreden met alles!

 

 

Kerstmannen/-vrouwen

 1. Kiani v. N.
 2. Iris W.

Vladimir (Diest)

Vladimir

Hallo mijn naam is Vladimir en ik verblijf permanent in de opvang. Ik ben al 2 jaar en 9 maanden oud. Volgens mijn opvangmama stel ik mij soms aan, omdat ik van me laat horen als ik het er niet mee eens ben. Tja, ik zal het toch op een manier duidelijk moeten maken toch? Ik gebruik daar graag mijn piepstem voor.

Echt veel aandacht krijgen is niet zo mijn ding. Een paar aaitjes op mijn bol is voldoende. Ik lig liever in mijn hangmatje of ren rond door de kamer.

 


Verlanglijstje

 • Hangmatjes om in te relaxen
 • Uitdagingen voor tijdens het loslopen (huisjes, obstakels etc.)
 • Snoepjes!


Kerstmannen/-vrouwen

 1. Kiani v. N.

Claus (Diest)

claus2

Mijn naam is Claus en ik ben 2 jaar en 9 maanden oud. Ik verblijf permanent in de opvang vanwege mijn leeftijd. Aandacht krijgen is het fijnste wat er is! Ik sta als eerste aan het deurtje als er actie is. Ik hou van rondlopen in de kamer en klimmen op mijn opvangmama. Daarnaast uit ik mijn waardering in kusjes geven. Heerlijk om te doen!

Ik ben ook heel slim, want omdat ik een beetje smalletjes ben krijg ik veel lekkers toegestopt. Dat is stiekem één van de redenen waarom ik altijd als eerste bij het deurtje sta. Sssst, niet doorvertellen!

 

Verlanglijstje

 • Allerlei soorten pitten
 • Andere snoepjes
 • Uitdagingen voor tijdens het loslopen (huisjes bijvoorbeeld)


Kerstmannen/-vrouwen

 1. Iris W.

Sue (Diest)

sue_en_lynn_dag_1

Hoi ik ben Sue en ik verblijf permanent in de opvang. Ik ben 1 jaar en 11 maanden en woon nu al een jaar in de opvang. Daar vind ik het wel prima zolang ik mijn eigen ding mag doen. Ik woon in een super grote groep en dat geeft mij wat steun. Mensen vind ik best wel spannend. Ik verstop mij het liefste in hangmatjes. Dat geknuffel en aandacht krijgen is niet zo mijn ding. Ik durf dan ook wel eens mijn tandjes te gebruiken.

Het liefste breng ik mijn dagen door in de hangmatjes bij mijn vriendjes en als ik dan toch uit die kooi moet, dan zit ik het liefste in een buikzak. Daar kan ik mij lekker in verstoppen.

Verlanglijstje

 • Buikzak
 • Hangmatjes om mij in te verstoppen

 


Kerstmannen/-vrouwen

Frisco (Diest)

27398203_10156057266572008_139467489_o

Mijn naam is Frisco en ik ben sinds kort weer terug in opvang. Mijn vriendjes zijn helaas overleden en toen bleef ik alleen achter. Vandaar dat ik terug ben gekomen in de opvang zodat ik weer nieuwe vriendjes heb. Ik ben 2 jaar en 2 maanden oud en blijf nu ook permanent in de opvang.

Ik geef toe dat ik een oud mannetje ben en geniet daar intens van. Ik kan heerlijk bij mijn opvangmama op schoot in slaap vallen en geniet intens van aandacht en knuffels.

 

 


Verlanglijstje

 • Hangmatjes om in te relaxen
 • Snoepjes

 

Kerstmannen/-vrouwen

Hero (Diest)

48388818_2088411487869036_3475020660093222912_n

Hey daar, ik verblijf sinds kort in de opvang en zal nog eventjes hier moeten blijven. Zoals op de foto te zien is, ben ik gewond. Ik werd losgelaten in een café en ben daarna buiten terecht komen. Daarna ben ik in gevecht gekomen met een ander dier. Weet niet wat voor iets, maar heb mij gelukkig staande weten te houden. Gelukkig heeft een lieve mevrouw mij kunnen vangen en ben ik naar de opvang gebracht. Het was maar koud buiten zeg!

Ondanks dat ik mij niet zo goed voel, ben ik blij dat ik nu warm binnen zit. En dan mag ik ook nog eens mee doen met de warme kerstactie! Wow! Ik ben jullie nu al allemaal dankbaar!

 

Verlanglijstje

 • Hangmatjes om lekker in weg te kruipen
 • Snoepjes
 • Babyvoeding om mee aan te kunnen sterken


Kerstmannen/-vrouwen