Help de Opvang

Rattenopvang Ratopia is een VZW en hangt grotendeels af van donaties en de afstands- en adoptiekosten.

Stortingen kunnen gebeuren op het rekeningnummer van VZW Rattenopvang Ratopia.

IBAN: BE51 0016 1177 7662 // BIC: GEBABEBB

Via onze webshop kan je artikelen aankopen die speciaal zijn geselecteerd voor en door de opvang. Je kan deze toevoegen aan je bestelling of een aparte bestelling plaatsen speciaal voor de opvang. In plaats van dat je de artikelen zelf krijgt, doneer je ze aan de opvangratjes. De opvang is ook steeds blij met voer, geschikte bodembedekking, kooi-benodigdheden, kooien, fleecedekens en katoen voor de opvangers hun hangmatjes etc. Indien je deze zou willen doneren, mag je steeds een mail sturen naar rattenopvang.ratopia@gmail.com.

De opvang kan ook enkel groeien en nog meer ratjes helpen als ze bekender wordt. Wil jij graag in je buurtwinkel, dierenspeciaalzaak, dierenarts of dergelijke folders, naamkaartjes of posters neerleggen? Neem dan zeker contact op!

In de opvang verblijven metekindjes. Dit zijn ratjes die omwille van hun leeftijd, gezondheid of karakter niet meer uitgeplaatst worden. Zij blijven bij een opvanggezin wonen en verblijven hier in een stabiele omgeving. Deze metekindjes kunnen financieel geadopteerd worden. Dit gaat al vanaf €5 per maand. Hiermee wordt een deel van de dierenartskosten en de extra verzorging van betaald.

Ten slotte steunt ook Zooplus.nl de opvang! Als je via onderstaande link een bestelling doorgeeft op Zooplus.nl krijgt Ratopia automatisch 3% van jouw totale bedrag gestort. Hierdoor kunnen er vervolgens nog meer ratjes worden geholpen. Alvast heel hard bedankt voor jullie extra bijdrage!