Het Team

Hjördis

Ik ben Hjördis en woon in Meldert (Lummen). In 2009 ben ik gestart met het houden van ratjes en in 2010 werd ik vrijwilliger en opvanggezin bij Rattenopvang Ratito. Toen deze in 2012 stopte heb ik Ratopia opgestart met een toenmalig opvanggezin. Naast Ratopia ben ik verzot van muziek, concerten en festivals.

Hannelore 

Hallo, ik ben Hannelore en woon in Diepenbeek. Sinds 2013 ben ik helemaal weg van tamme ratten! In 2014 ben ik opvanggezin geworden en dat vind ik nog steeds een heerlijke ervaring. Naast de ratjes en mijn werk, vul ik mijn vrije tijd met het verbouwen van ons huisje, bordspellen, uitstapjes en de naaimachine.

Ellen

Hallo, ik ben Ellen en woon in Deerlijk. Ongeveer 12 jaar geleden begon mijn grote rattenavontuur. Sindsdien hebben ratten een grote plaats in mijn hart en in mijn huis. Ik vind veel plezier in het opvangen van thuisloze ratjes en ben telkens opnieuw verheugd om hen naar een nieuwe thuis te zien vertrekken.

Melissa

Ik ben Melissa en woon in Hoeselt. Begin 2016 raakte ik besmet met het ‘rattenvirus’ en verwelkomde ik mijn eerste drie ratjes. Dit liep al snel uit op het ‘GMR-syndroom’ (a.k.a Get More Rats). In het dagelijkse leven werk ik als apotheker en in mijn vrije tijd ben ik fulltime rattenmama. Daarnaast ben ik ook adoptiemama van twee Maine Coon katten.

Kimberley

Hallo, ik ben Kimberley en ik heb sinds 2015 ratjes. In juli 2017 ben ik gestart als opvanggezin. Momenteel ben ik mama van een eigen groep ratjes en enkele Russische dwerghamsters; en ik heb een zwak voor ‘speciallekes’. Daarnaast ga ik graag eens naar een optreden, festival of ga ik een weekendje kamperen met de motor.

Thalitha

Hey, ik ben Thalitha! In 2016 ben ik begonnen met het houden van ratjes, en sinds 2020 vang ik ook op. Het geeft veel voldoening de meeste hun vertrouwen te (her)winnen en dan aan een geschikte thuis toe te vertrouwen. Ik ben opvanggezin in Langdorp. Buiten ratjes liggen mijn grootste interesses bij mijn andere dieren en hiervoor zorgen.

Cécile

Ik ben Cécile en ik woon in Kampenhout. In 2019 ben ik opvangezin geworden bij Ratopia. Mijn kinderen en ik hebben sinds 2010 ratten. Ik vind het erg leuk om steeds de uitdaging aan te gaan om opvangers met veel geduld en leifde hun angsten te laten overwinnen.

Jules

Mijn naam is Jules en ik woon in Gent. Al heel mijn leven ben ik dol op ratjes, en ik heb sinds 2020 weer mijn eigen groepje! Daarbij vind ik het super fijn opvangertjes te zien openbloeien en metekindjes een warme thuis te bieden. Daarnaast ben ik graag bezig met klassieke muziek, beeldende kunst, en mijn studie psychologie.