Het Team

Hjördis

Ik ben Hjördis, 26 jaar oud en woon in Diest. In 2009 ben ik gestart met het houden van ratjes en in 2010 werd ik vrijwilliger en opvanggezin bij Rattenopvang Ratito. Toen deze in 2012 stopte heb ik Ratopia opgestart met een toenmalig opvanggezin. Na 4 jaar ben ik intussen voltijds met de opvang bezig. Naast Ratopia ben ik verzot van muziek, concerten en festivals. Ik maak graag uitstapjes met mijn familie of vrienden en probeer zoveel mogelijk van de wereld te zien.

Kayleigh

Hallo, ik ben Kayleigh, ik ben 23 jaar en woon in Sittard (NL). Sinds 2008 heb ik ratjes en ik zou nooit meer zonder ze kunnen! Ik heb een grote liefde voor bange en bijtende ratjes. Het is gewoon een geweldig proces om het vertrouwen te winnen. Ik studeer voor dierenartsassistent paraveterinair en in mijn vrije tijd ben ik veel bezig met dieren, uit ik mijn creativiteit, fotografeer ik graag en ben ik vrij veel achter de naaimachine te vinden.

Ellen

Hallo, ik ben Ellen en woon in Deerlijk. Ongeveer 12 jaar geleden begon mijn grote rattenavontuur. Sindsdien hebben ratten een grote plaats in mijn hart en in mijn huis. Ik vind veel plezier in het opvangen van thuisloze ratjes en ben telkens opnieuw verheugd om hen naar een nieuwe thuis te zien vertrekken.

Hannelore 

Hallo, ik ben Hannelore, 31 jaar en woon in Diepenbeek. Sinds 2013 ben ik helemaal weg van tamme ratten! In 2014 ben ik opvanggezin geworden en dat vind ik nog steeds een heerlijke ervaring. Mijn passie voor dieren en de noodzaak aan een goed verblijf heeft mij ook professioneel geleid: ik werk voor de onderzoeksgroep Dier & Welzijn aan de KU Leuven. Naast de ratjes en mijn werk, vul ik mijn vrije tijd met piano spelen, uitstapjes en de naaimachine of haaknaald.

Cindy

Hallo ik ben Cindy en woon in Dendermonde. 12 jaar geleden heb ik de ratten microbe gekregen en sinds een paar maanden vang ik ook ratjes op. Ze zijn een groot deel van mijn leven geworden. Verder ga ik heel graag iets gaan drinken met vrienden en vind ik het leuk om te haken.